Vrijetijdsbesteding

Wat is er allemaal te doen aan vrijetijdsbesteding

Strand:
De stranden in de buurt van ons huis strekken zich uit van Skaleta tot Rethymno en hebben een totale lengte van ca 14 kilometer. Hier zijn diverse leuke plekjes te vinden. Een greep hieruit:

Platanes:
Vanaf Loutra richting Rethymno/Platanes. Onder tunnel door langs taxi-standplaats en voor de BP-pomp rechtsaf. Na ca 100 meter 1e straat naar links. Hier vindt u een breed strand met zowel een luxe restaurant (bij hotel) als een kiosk. Parasols en ligbedden te huur. Aan de kustlijn en zee liggen wel stenen en wordt snel diep.

Rethymno:
Strand in Rethymnon tegenover Hotel Kriti-Beach (vlak voor de haven) is een zeer breed zandstrand. Hier kun je makkelijk de zee in lopen. Hier zijn geen stenen in zee, dus ideaal voor kinderen.

Petres:
Neem snelweg richting Rethymno/Chania. Ca. 15 min voorbij Rethymno vindt u ter hoogte van de afslag naar Episkopi aan uw rechterzijde “Asterias beach bar". Mooi breed zandstrand, mooie speeltuin voor kinderen en heerlijk eten.

Bezienswaardigheden:

  1. Arkadi-klooster
  2. Spili en Plakias (aan de zuidkust)
  3. Prevelli (palmenstrand aan de zuidkust)
  4. Margarithes (pottenbakkersdorpje in de bergen)
  5. Burcht “Het Fortezza” (in centrum Rethymno)
  6. Markt in Rethymno: op grote parkeerterrein bij het stadspark (op donderdag); langs het strand vlak bij Fortezza (op zaterdag) en aan het begin van de stad Rethymno, achter de Champignon supermarkt (op maandag).
  7. Museum in Eleftherna, oudheden en opgravingen. Ook mooie wandeltocht langs diverse opgravingen in de bergen.
  8. Wandeltocht in de Imbros-kloof of Samaria-kloof met Nederlands sprekende gids, Robert de Kok (onze beheerder).